Sunday, November 23, 2014

12 Tipe Cowok Tinder

Belum pernah denger aplikasi Tinder? Then congratulations anda bukan termasuk jiwa-jiwa tersesat yang putus asa mencari cinta. Aplikasi ini bukan cuma buat para jomblo-wan jomblo-wati, even the 'in-relationship guys' pada ikutan swipe kanan kiri. So girls be careful, always check out your boyfriend's cellphone every minutes!

Me? Well gue download aplikasi ini bukan karena desperate dalam pencarian cinta, ini pure hanya untuk experiment (alasan!). Dan yeah sukses menjerat temen-temen sepermainan untuk ketagihan main ginian (like always). Gue sendiri udah menjadi bagian komunitas ini selama kira-kira enam bulan. Udah cukup lama bergabung sih ya, tapi sempet cuti lama (alasan!).

Gak sedikit artis-artis yang main Tinder mulai dari pemain film, band, pembaca berita, sampe olahragawan. Banyak juga ketemu temen-temen lama, cinta monyet waktu SD, kakak kelas favorit, sampe my long ago and far away crush. Setelah sekian lama berkecimpung dalam dunia Tinder, gue menyadari sesuatu bahwa cowok-cowok di Tinder memiliki pattern yang bisa di bagi-bagi menjadi beberapa tipe. I'm not talking about the normal guys tho, cause they're NORMAL, end of line, no comment. So these are the types of guy (based on pictures) that I met on Tinder around Jakarta Bogor Depok Tangerang Bekasi:

1. The Shirtless Guy
Bio: "Love to workout and live life to the fullest. Seeking the same fit good looking girl to have some fun. Only in town for 3 nights, maybe you can come over" Please put your shirt back on! #SwipeLeft unless you're looking the same thing.


2. Animal Lover
Bio: "Sensitive male. Not like the other guys, I swear! Xoxo" Having a dog or cute kittens makes you 50% hotter. But hugging crocodile, tiger, snake or some other terrifying animals? Naaah, I'll probably pass!


3. Grouppie
Tipe cowok yang cuma upload foto bareng temen-temennya, pertanda pria-pria kesepian yang gak percaya diri. Pick the ugliest guy and that's your man! #SwipeLeft


4. Super Outdoorsy Dude
Semua foto fokus pada aktivitas luar ruangan: swimming, diving, skiing, biking, hiking, traveling to exotic places. Seriously no human is that active! But hey this kind of guy is my alpha male type, sometimes they see things differently. And well that's kinda sexy #SwipeRight


5. Tukang Foto
Editan foto bagus dengan resolusi yang oke, kadang menutupi seluruh wajahnya dengan kamera SLR/DSLR biar terlihat seperti anak fotografi profesional and act like a hipster. Padahal who knows kalo itu cuma kamera dapet minjem.


6. Guy Who Is in A Band Boy Band
Biasanya foto bareng drum, gitar akustik, gitar elektrik, bass, saxophone, piano, bahkan ukulele. Dengan foto yang seperti itu mereka berusaha mengatakan "Date me and I'll sing a song for you every morning to brighten your day" Musicians are sexy #SwipeRight.


7. Trust Me I'm an Engineer
Selalu terlihat dengan topi proyek safety first dan kemeja di hamparan tanah merah, depan goa, atau tengah laut. Kadang terlihat seperti pria sejati? Well, swipe right if you wanna know. 


8. The Supir Pesawat Guy
Bio: "Swipe me right and I'll take your heart fly away with me above the clouds to eternity" Mereka terlihat oke dengan seragam, dont you think? Take off that uniform and they'll look like a common dude.


9. The Suit Up
"I am the man with the plan and I love it when a plan comes together. Bright future is waiting for me to come. Next CEO, entrepreneur wanna be" Fancy suit, fancy words #swiperight ladies!


10. The Silly Guy
These guys absolutely have a good sense of humor, totally willing to look dumb. I bet they're not a boring kinda guy. They usually have an equally funny bio featuring witty or self deprecating one-liners.


11. Old Man
Ew. This is the worst, the GRANDDADS! It’s weird, it’s awkward, it’s disgusting, and just kinda all around wrong. But I guess everyone needs love. Also, kudos to you old man for being able to operate a cell phone other than just the Jitterbug. Impressive. Anyways, still swipe left. Always. Swipe. Left.


12. The Riddler
A man who for personal or professional reasons has chosen to remain a mystery on his profile. But if there is no photo of the man whatsoever, take that square, drag it to the left, and let’s never talk about it again.



P.S. Apabila kebetulan menemukan wajah anda dalam artikel ini, anda dapat meminta saya untuk menyamarkan atau menghapus nama anda. Thanks.

1 comment:

  1. This is really interesting, You're a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I've shared your web site in my social networks! My blog post: http://tamboenman.blogspot.com

    ReplyDelete